Testápoló olaj AROMAX Mandulaolaj 50ml

1.245 Ft + ÁFA ( 1.582 Ft )
Menny.:darab
Cikkszám: 25.00690
Elérhetőség: Készletről rendelhető

Leírás és Paraméterek

A Mandulaolajról bővebben

Latin név: Prunus dulcis

Javasolt alkalmazás: bőrápoló- és masszázsolajként minden bőrtípusra

Előállítás, termesztés, elterjedés

A mandulaolajat (Amygdalae oleum raffinatum, Amygdalae oleum virginale) a rózsafélék családjába (Rosaceae) tartozó mandulafa (Amygdalus communis) nemesített, édes ízű (édesmandula) terméseiből préseléssel nyerik ki (megj.: a keserű ízű mandulából illóolajat állítanak elő és azt parfümkészítéshez használják). A natív és a hidrogénezett mandulaolaj (Amygdalae oleum virginale, Amygdalae oleum raffinatum) egyaránt hivatalos a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben.

Összetétel, minőség

A mandulaolaj legnagyobb részét két olyan zsírsavösszetevő (linolsav és olajsav) alkotja, melynek fontos szerepe van a bőr védelmében és a bőr szárazságának megszüntetésében.

Felhasználás

Általános bőrápolószerként csecsemőknél és gyermekeknél egyaránt használható. A mandulaolaj fontos alap (bázis) olaja számos masszázsolajnak és kozmetikai készítménynek, és önmagában is használható valamennyi bőrtípus kezelésére. Más, sajátos összetételű és hatású zsíros olajokkal (pl. jojoba, búzacsíra, makadámdió) jól keverhető. Ez utóbbiakból rendszerint 10-20%-nyit adnak az alapolajként használt mandulaolajhoz.

Testápoló olaj AROMAX Szőlőmagolaj 50ml

Készletről rendelhető
1.056 Ft + ÁFA (1.341 Ft)

Testápoló olaj AROMAX tápláló érett bőrre 50ml

Készletről rendelhető
1.505 Ft + ÁFA (1.912 Ft)

Testápoló olaj AROMAX Csipkebogyóolaj 20ml

Készletről rendelhető
1.634 Ft + ÁFA (2.075 Ft)