Illóolaj AROMAX Rózsaolaj 1ml

6.161 Ft + ÁFA ( 7.824 Ft )
Menny.:darab
Cikkszám: 12.01363
Elérhetőség: Készletről rendelhető

Leírás és Paraméterek

A Rózsaolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás:

Párologtatásra, ellazulást elősegítő aromafürdő készítéséhez, arcborogatáshoz (zsíros, pattanásos bőrre), testápoló olaj készítéséhez.  

Elterjedés, termesztés, előállítás

A rózsa illóolajat a rózsafélék családjába (Rosaceae) tartozó százlevelű rózsa, a damaszkuszi rózsa és a parlagi rózsa virágszirmaiból víz- vagy vízgőzdesztillációval nyerik.  

Összetétel, minőség

Az említett három rózsafajból előállított illóolaj (Aetheroleum rosae) főbb alkotórészei a geraniol, a citronellol és a nerol. Ezen alkotórészek mennyisége és egymáshoz viszonyított aránya elsősorban a sziromdrogot szolgáltató fajtól, illetve annak kémiai változataitól, valamint a termőhelyi adottságoktól függ. Az illóolaj egyéb alkotóelemei a linalool, a linalil-acertát, az eugenol, a farnezol, a citronellal, valamint a gyártáskor képződő feniletilketon.  

Felhasználás

A rózsaolaj fő alkotórészeinek (pl. geraniol, citronellol) bakteriosztatikus hatását Gram (+) és Gram (-) baktériumokkal szemben egyaránt igazolták. Több kísérletben is beszámoltak a nyugtató, ellazulást elősegítő hatásáról is. A rózsaolajat bronchitis, asthma, tuberculosis, dermatózisok, atóniás fekélyek, rosacea, herpeszek, fogínygyulladás, afta, valamint zárt baleseti sérülések kezelésére, szorongások oldására használják. A rózsasziromból készült kivonatokat és illóolajat elsősorban a fertőtlenítő, illetve összehúzó hatásaik miatt arc- és szemlemosó vizekben, illetve kozmetikai krémek előállításához is felhasználják. A rózsaolaj nem toxikus, nagyon enyhén irritáló, nem érzékenyítő, nem fototoxikus.

Illóolaj AROMAX Kamillaolaj 2ml

Készletről rendelhető
2.863 Ft + ÁFA (3.636 Ft)

Illóolaj AROMAX Tömjénolaj 2ml

Készletről rendelhető
2.707 Ft + ÁFA (3.437 Ft)

Illóolaj AROMAX Nyugat-indiai szantálfa olaj 10ml

Készletről rendelhető
2.222 Ft + ÁFA (2.822 Ft)