Illóolaj AROMAX Fahéjolaj 10ml

1.154 Ft + ÁFA ( 1.466 Ft )
Menny.:darab
Cikkszám: 12.01337
Elérhetőség: Készletről rendelhető

Leírás és Paraméterek

A Fahéjolajról bővebben

  Javasolt alkalmazás Párologtatásra, bőrápolásra, szájvíz készítéséhez.  

Elterjedés, termesztés, előállítás

A fahéj illóolajat (Aetheroleum cinnamomi) a babérfélék családjába tartozó ceyloni fahéjfa belső kérgéből és a kínai kasszia fahéjfa hámozatlan kérgéből víz- vagy vízgőz-desztillációval nyerik ki. Az olaj előállításának hozama 0,5-4,0%. A kérgek mellett a fahéjfák leveleiből és leveles hajtásvégeiből is állítanak elő illóolajat.  

Összetétel, minőség

Az illóolajok főbb alkotórészei a fahéjaldehid és az eugenol, mely vegyületek mennyisége a kéregolajok esetében 65-75%, ill. 5-18%, a levélben pedig 3-5%, ill. 70-90%. A kéregolaj színe világos vagy sötétsárga, édeskés, fűszeres, fahéjra jellemző. A levélolaj színe sárga vagy barnás, fűszeres, markáns, éles.  

Felhasználás

A kéregolaj főbb hatásai: antimikrobiális, fertőtlenítő (fahéjaldehid), parazita és vírusellenes, bőrvörösítő, gyulladásgátló, általános tonizáló és bélmotilitást(bélmozgást) serkentő. A fahéjolaj alkalmazásának legfontosabb területei a hűléses megbetegedések, légúti fertőzések és szájüregi gyulladások, melyeknél megfázás elleni cseppek és szájüregi öblögetők, valamint inhalálószerek alkotórészeként kerül felhasználásra. Emésztőrendszeri panaszok (étvágytalanság, puffadás stb.) kezelésében aromás- és gyomorerősítő, valamint szélhajtó-görcsoldó kivonatok hatóanyagaként hasznosítják. Fertőzések (hüvely-, húgyúti- és lázzal járó trópusi) kezelésénél fontos antimikrobiális hatású alkotórészül szolgál különböző összetett készítményekben, melyeket orvosi javaslatra használnak. Legyengült állapotok, depresszió esetén hangulatjavító illóolajkeverékek alkotórészeként aromalámpából elpárologtatva használható, de roboráló hatású készítmények összetevőjeként is felhasználják. A fahéjkéreg illóolaj nem toxikus, közepesen irritáló, nyálkahártya irritáló, erősen érzékenyítő, nem fototoxikus. Az olaj erős érzékenyítő hatásáért a fahéjaldehid a felelős, amit a limonén és az eugenol tompít.

Illóolaj AROMAX Levendulaolaj 10ml

Készletről rendelhető
1.154 Ft + ÁFA (1.466 Ft)

Illóolaj AROMAX Citromolaj 10ml

Készletről rendelhető
1.154 Ft + ÁFA (1.466 Ft)

Illóolaj AROMAX Citromos eukaliptuszolaj 10ml

Készletről rendelhető
1.154 Ft + ÁFA (1.466 Ft)