Illóolaj AROMAX Eukaliptuszolaj 10ml

1.154 Ft + ÁFA ( 1.466 Ft )
Menny.:darab
Cikkszám: 12.01336
Elérhetőség: Készletről rendelhető

Leírás és Paraméterek

Az Eukaliptuszolajról bővebben

  Javasolt alkalmazás Párologtatásra-megfázásos időszakban a levegőt tisztítja, aromafürdő készítéséhez, bedörzsölőnek élénkít, hűsít.  

Elterjedés, termesztés, előállítás

Az eukaliptusz nemzetség több mint 450, igen változatos megjelenésű fajt foglal magába. Ebből mintegy 20 fajnak használják fel a gyógyászati szempontból is értékes leveleit a fito- és az aromaterápiában, és a kozmetológiában. Az általunk forgalmazott eukaliptusz illóolajat (Aetheroleum eucalypti) a mirtuszfélék családjába tartozó tasmániai eukaliptuszfa leveleiből és fiatal ágaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 0,5-3%-os hozammal. E növény illóolaja - más Eucalyptus fajok illóolajával együtt - hivatalos a VIIII. Magyar Gyógyszerkönyvben.  

Összetétel, minőség

Gyógyászati szempontból az illóolajukban elsősorban az eukaliptolt tartalmazó fajok, mint például az E. globulus, E. polybractea, E. smithii és az E. radiata a legértékesebbek. Az eukaliptol mennyisége e fajokban 60 és 85% között változik.  

Felhasználás

Európában a leggyakrabban használt E. globulus illóolajának gyógyhatásai - az azt tartalmazó készítmények formájától, a felhasználás módjától és az alkalmazott adagoktól függően - a következők: antimikrobiális, antivirális, nyákoldó, köptető, emésztést javító, bőrvörösítő és gyulladáscsökkentő. Az eukaliptuszolaj aromaterápiás alkalmazásai közül első helyen a légzőszervi betegségek említhetők meg. Az eukaliptusz illóolajat cukorkában vagy rágógumiban is lehet fogyasztani. Inhalálószerként, frissítő és légzéskönnyítő szaunaolajok alkotórészeként, orrcseppekben, orrkenőcsökben, köptető kúpokban, mellkasi légzéskönnyítő kenőcsökben és légtérfertőtlenítő szerekben alkalmazva enyhíthetők a különböző légúti panaszok. Az eukaliptol segíti a légutakban letapadt kóros váladék elfolyósítását és kiürülését, javítja a légutak átjárhatóságát. Az eukaliptusz illóolaja a bőrön keresztül is gyorsan felszívódik, ezért hatásos szer lehet önmagában vagy más olajokkal társítva kenőcsök és masszázsolajok alkotórészeként Vigyázni kell arra, hogy az illóolaj vagy az illóolajos készítmény ne kerüljön a szembe. Alkalmazásánál ügyelnünk kell arra, hogy gyermekeknél legalább 5 éves korig ellenjavallt alkalmazásuk az orrban ill. az orr környékén. Fontos alkotórésze lehet a fog- és szájápoló készítményeknek is. Kenőcsökben, bedörzsölőszerekben, masszázs- és fürdőolajokban, mozgásszervi betegségek és sportsérülések kezelésére alkalmas készítmények alkotórészeként is felhasználható. Frissítő, hangulatjavító és a figyelem összpontosítását elősegítő légtérillatosító keverékek összetevőjeként is használhatjuk az eukaliptusz illóolaját. A tasmániai eukaliptusz illóolaja enyhén toxikus, nem irritáló, nem érzékenyítő és nem fototoxikus.

Illóolaj AROMAX Narancsolaj 10ml

Készletről rendelhető
1.154 Ft + ÁFA (1.466 Ft)

Illóolaj AROMAX Citromolaj 10ml

Készletről rendelhető
1.154 Ft + ÁFA (1.466 Ft)

Illóolaj AROMAX Citromos eukaliptuszolaj 10ml

Készletről rendelhető
1.154 Ft + ÁFA (1.466 Ft)